Зеленчуково къри
От богатата колекция с индийски кърита подбрахме за вас апетитно зеленчуково предложение в есенен дух. Картофите и карфиолът са щедро овкусени с ароматни подправки, а доматите и лимонът, с които се гарнира ястието, му придават приятна свежест.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г карфиол, накъсан на розички
- 500 г картофи, нарязани на кубчета
- 250 мл кисело мляко
- 4 с. л. гхи или олио
- 2 ч. л. кимион
- 1 сушена люта чушка, ситно натрошена
- 1 ч. л. смлян кориандър
- ½ ч. л. куркума
- 2 твърди домата, нарязани на резени
- 1 лимон, нарязан на резени
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загрятата мазнина се слагат кимионът и чушката, разбъркват се и се добавят кимионът, кориандърът и куркумата. След като се разбъркат, се слагат картофите, които също се разбъркват, докато леко се зачервят. Прибавя се карфиолът и се пържи 2-3 мин. Налива се 100 мл вода, посолява се на вкус и се оставя да се задуши, докато омекнат зеленчуците.
- 2.
Прибавя се млякото, разбърква се и се оставя да поври, докато се сгъсти сосът. Ястието се сервира горещо, гарнирано с резени пресни домати и лимон.
Вариации · Добавете грах към зеленчуците.