Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукови пънчета

Снимка за Зеленчукови пънчета
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Есенното затихващо обилие на зеленчуци е чудесна причина да ги използвате всеки ден. Например в тази бърза и ароматна рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 2 едри картофа
  2. 1 патладжан
  3. 125 г моцарела или сирене тип дунавия, нарязани на кръгчета
  4. 1 домат, нарязан на кръгчета
  5. 3 с. л. нарязани листа босилек
  6. 100 мл зехтин
  7.  червен и шарен пипер на вкус
  8. 100 г настърган пармезан или кашкавал

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се нарязват на кръгчета дебели 1 см и се слагат да се сварят за 10 мин. във вряща подсолена вода.

  2. 2.

    Патладжаните се нарязват на кръгчета дебели 1 см, посоляват се обилно със сол и се оставят да постоят 5 мин. Измиват се, подсушават се и се слагат да се сварят на пара за 7-8 мин.

  3. 3.

    Босилекът се пасира със зехтина и щипка сол.

  4. 4.

    Резен картоф се поръсва с червен пипер, слага се моцарела, лъжица босилков зехтин, кръгче домат, резен патладжан, шарен пипер и се поръсва обилно с пармезан. Получените пънчета се запичат за 10 мин., или докато се зачервят, във фурна, загрята до 200˚ С.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари