Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукови омлети с млечен сос

Снимка за Зеленчукови омлети с млечен сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В това богато на вкусове бързо ястие са комбинирани скариди, соеви кълнове, чушка и селъри. Можете да го разнообразите, като замените скаридите с пилешко месо или колбас и прибавите гъби.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 ч.ч. соеви кълнове
  • 1 с.л. краве масло
  • 2 стръка зелен лук, нарязани на ситно
  • 2 стъбла селъри, нарязани на ситно
  • червена чушка, нарязана на ситно
  • 2 с.л. нахутено или оризово брашно
  • 2 с.л. нарязан магданоз
  • 1 ч.ч. размразени коктейлни скариди, сварено пилешко месо или колбас
  • яйца, леко разбити
  •  лют сос, по желание
  •  сол на вкус
  •  бял пипер на вкус
  •  фъстъчено или слънчогледово олио за пържене
  • за соса:
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 2 с.л. нарязан пресен джоджен
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  •  щипка кимион
  •  сол на вкус
  •  бял пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Соевите кълнове се заливат с вряща вода и след като постоят 30 сек., се прецеждат.

  2. 2.

    В загрятото масло се слагат да се задушат за 4-5 мин. пресният лук, селърито и чушката. Оставят се да изстинат.

  3. 3.

    Към разбитите яйца се добавят скаридите, соевите кълнове, брашното, магданозът и задушените зеленчуци. Всичко се овкусява със сол, лют сос и бял пипер.

  4. 4.

    В тиган се наливат около 2 с. л. олио и се загряват. С голяма лъжица се гребва от яйчно-зеленчуковата смес и се изпържват малки омлети.

  5. 5.

    Млечният сос се приготвя, като млякото се разбива с пресния лук и джоджена. Овкусява се с кимион, сол и черен пипер на вкус.

Вариации · Вместо соеви кълнове, добавете едро настъргана и изстискана тиквичка.

Окт. 2008
Още подобни рецепти
Коментари