Начало За нас Реклама Контакти

Зеленчукова крем супа със сирене

Снимка за Зеленчукова крем супа със сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Крем супите са истинска кулинарна благословия заради възможноста в тях да се преплетат всевъзможни вкусове. Тази рецепта залага на класическите за този течен жанр тиквички, грах и картофи.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. зехтин
  • 4 тиквички, нарязани на малки кубчета
  • 1 глава лук, ситно нарязан
  • ½ ч. ч. замразен зелен грах
  • 3 картофа, нарязани на малки кубчета
  • 200 г крем-сирене, рикота или фина извара
  • 1 ч. л. сушен или пресен джоджен
  •  пресен лук и лимон за гарниране
  •  зелени кълнове за гарниране, по желание
  •  сол и пипер и лимонов сок на вкус
  •  

Начин на приготвяне

  • 1.

    В загретия зехтин се слагат тиквичките, лукът и грахът. Разбъркват се 3-4 мин., докато омекнат. Половината от зеленчуците се отделят за гарниране и се посоляват леко. Към останалите се прибавят картофите, разбъркват се и се заливат с 1,5 л вода.

  • 2.

    Супата се подправя със сол на вкус и се оставя да ври 15 - 20 мин., докато картофите омекнат. След това се пасира.

  • 3.

    Пасирана супа се поръсва с джоджена и се добавя крем сиренето. Оставя се на много слаб огън за 3-4 мин.

  • 4.

    Супата се сервира, гарнирана с отделените зеленчуци, зелен лук и резен лимон.

  •  

Подходящи типове вина
Март 2011
Още подобни рецепти
Коментари