Зелена супа
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Вдъхновена от традиционна португалска рецепта, тази супа представя разнообразието от листни зеленчуци и пресни подправки в пълния му блясък. Допълнителен бонус към вкусовите й качества е, че се приготвя бързо и лесно.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- ½ зелена салата, нарязана
- ½ краставица, нарязана на ситно
- 1 ч. ч. спанак
- 2 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 2 стръка пресен чесън
- 2 стъбла селъри, нарязани на ситно
- 1 връзка магданоз, нарязан на ситно
- 4 с. л. нарязана прясна мента
- 3 ч. ч. студен зеленчуков бульон или вода
- 100 мл бяло вино
- сол на вкус
- лимонов сок на вкус
- бял пипер на вкус
- за гарниране:
- 1 стрък селъри
- 4 с. л. изцедено кисело мляко, по желание
- 4 с. л. белени бадеми
- 4 с. л. зехтин
- стрък мента
Начин на приготвяне
- 1.
Пасират се заедно салатата, краставицата, спанакът, лукът, чесънът, селъри, магданозът, виното и бульонът. Подправя се със сол и пипер и се оставя в хладилника за минимум 2 часа.
- 2.
Преди сервиране салатата се гарнира с млякото, зехтина, бадемите, ментата и селъри.
Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари