Зелен кейк със спанак и кренвирши
С деца на масаЕдна прекрасна идея, с която можете да прилъжете малчуганите да хапнат спанак. В комбинация с любимите им кренвирши и под формата на кейк "железният" зеленчук ще им се услади много повече, отколкото ако ги карате да го ядат на пюре или супа!
СъставНеобходими продукти за 1 кейк
- 4 яйца
- 100 мл олио
- 150 г настъргано краве сирене
- 200 мл кисело мляко
- 140 г брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. ч. попарен и отцеден спанак
- 1 ч. л. копър, нарязан на ситно
- 2 пушени кренвирша
- 1 ч. л. ким
- 100 г сирене "Крема" за украса, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбиват добре, прибавят се постепенно олиото, киселото мляко и пресятото брашно с бакпулвера. Слагат се сиренето, нарязаният спанак и копърът. Кренвиршите се нарязват на тънки кръгчета и се прибавят към сместа.
- 2.
Тестото се изсипва в намазана с масло форма, поръсва се с кима и се пече на 180°С до готовност.
- 3.
Всяко парченце се украсява със сирене "Крема" и изрязани фигурки от зеленчуци.
Продуктите са за кръгла форма с диаметър 24 см и дупка в средата.