Начало За нас Реклама Контакти

Агнешко шкембе в масло

Снимка за Агнешко шкембе в масло
150
Време за приготвяне: 150 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Агнешкото шкембе се слави като най-финото от обичайните за ядене животински стомаси и затова простотата при приготвянето му е добър начин да се разкрият качествата му.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг агнешко шкембе
  • 1 дафинов лист
  • 1 глава лук, срязана на четири
  • 4 с. л. пречистено масло
  • 1 с. л. червен пипер
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 3 с. л. магданоз, нарязан
  • 150 г настърган кашкавал, по желание
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Шкембето се измива добре, отстраняват се парчетата лой, ако ги има, и се залива със студена вода. Щом заври, огънят се намалява и отделящата се пяна се отстранява непрекъснато. Когато престане да се пени, се добавят 1 с. л. морска сол, дафиновият лист и лукът и се оставя да ври на тих огън, докато омекне. Охлажда се и се нарязва на ивици.

  • 2.

    Маслото се загрява и в него се слага червеният пипер, разбърква се и веднага се добавят парчетата шкембе. Разбъркват се 3-4 мин. на умерен огън. Прибавят се чесънът и магданозът. Сипва се в съд за печене, поръсва се с кашкавала и се запича във фурна, загрята на 200° С, докато леко се зачерви.
     

Подходящи типове вина
Юни 2015
Още подобни рецепти
Коментари