Закуска с виенски кифли
Виенските кифли с форма на подкова и завити крайчета вече отново може да се намерят тук-там, което прави находката им чудесен повод да спретнете една проста закуска от ароматното печиво.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
Начин на приготвяне
- 1.
Кифлите се нарязват на тънки кръгчета и се подреждат в тавичка, обилно намазана с маслото. Поръсват се с кубчетата топено сирене и кашкавал.
- 2.
В загретия зехтин се слага беконът и се разбъква, докато се зачерви. Добавят се кръгчетата чушка и се разбъркват, докато леко омекнат.
- 3.
Яйцата се разбиват с млякото. Добавят се запържените бекон и чушка. Със сместа се заливат виенските кифли. Оставят се да попият яйчната смес за 5 мин. и се изпичат в предварително загрята фурна на 190˚ С за 20 мин. или докато се зачервят.