Захарни сладки
СъставНеобходими продукти за 30 броя
- 500 г брашно
- 2 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. бурбонска ванилова захар
- 1 щипка сол
- 125 мл заквасена сметана
- 300 г масло
- 1 белтък
- 100 г захар на едри кристали
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се пресява със солта и бакпулвера. Маслото се нарязва на кубчета и се стрива на трохи с брашното. Слагат се сметаната и ваниловата захар и се замесва бързо тесто. Тестото се слага в найлонов плик да почине 30 мин. в хладилника.
- 2.
Тестото се разделя на 4 части. Всяка част се разточва на лист с дебелина 3 мм и се нарязва на ленти широки 1-1,5 см, дълги около 10 см. Лентите се намазват с белтъка, завиват се на фитил и се оформят като брецели. Поръсват се със захарта и се пекат върху хартия за печене във фурна, загрята на 220° С, докато се зачервят.
Съвет:
Ако не намерите захар на едри кристали, счукайте няколко бучки захар.