Захарни курабийки
СъставНеобходими продукти за 30 броя
- 100 г рикота или фина извара
- 120 г заквасена сметана или цедено кисело мляко
- 200 г финa кристалнa захар
- 1 яйце
- 70 мл лек зехтин
- 1 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. ванилова захар
- 100 г смлени бадеми
- 300 г брашно с набухватели
- кристална захар за овалване
Начин на приготвяне
- 1.
Рикотата се разбърква със заквасената сметана и захарта. Добавят се яйцето, ванилията, бакпулверът и зехтинът. Сипват се смлените бадеми и постепенно се прибавя брашното. Разбърква се с лъжица на меко и лепкаво тесто.
- 2.
Оформят се топчета, които се овалват в захар. Пекат се в тавичка, застлана с хартия за печене, във фурна загрята на 180° С, докато се зачервят - около 10 мин. Охлаждат се върху решетка.
Май 2018
Още подобни рецепти
Коментари