Начало За нас Реклама Контакти

Захарни курабийки

Снимка за Захарни курабийки
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Когато обикновените курабийки се приготвят с рикота и сметана, към изчистеният им уютен вкус се добавят чудни и интригуващи млечно-маслени нотки.

СъставНеобходими продукти за 30 броя

  • 100 г рикота или фина извара
  • 120 г заквасена сметана или цедено кисело мляко
  • 200 г финa кристалнa захар
  • 1 яйце
  • 70 мл лек зехтин
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. л. ванилова захар
  • 100 г смлени бадеми
  • 300 г брашно с набухватели
  •  кристална захар за овалване

Начин на приготвяне

  • 1.

    Рикотата се разбърква със заквасената сметана и захарта. Добавят се яйцето, ванилията, бакпулверът и  зехтинът. Сипват се смлените бадеми и постепенно се прибавя брашното. Разбърква се с лъжица на меко и лепкаво тесто.

  • 2.

    Оформят се топчета, които се овалват в захар. Пекат се в тавичка, застлана с хартия за печене, във фурна загрята на 180° С, докато се зачервят - около 10 мин. Охлаждат се върху решетка.
     


Май 2018
Още подобни рецепти
Коментари