Начало За нас Реклама Контакти

Курабии

Снимка за Курабии
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Домашните курабии са мил и свиден символ на уюта и спокойствието, които една къща може да предложи.

СъставНеобходими продукти за 20 - 25 броя

  • 3 ч. ч. брашно
  • 3 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. ч. фина кристална захар
  • 125 г меко масло
  • 100 г стафиди
  • 100 г сушени сини сливи или червени боровинки, нарязани
  • 100 г едро смлени орехи
  • 2 ч. л. лимонови корички
  • 2 яйца
  • 250 г кисело мляко
  • ½ ч. л. сода бикарбонат
  • 1 яйце за овалване
  • ½ ч. ч. захар на едри кристали за овалване

Начин на приготвяне

  • 1.

    Брашното се пресява с бакпулвера и се разбърква със захарта. Слага се маслото и се стрива на трохи. Сипват се сушените плодове, орехите и лимоновата кора.

  • 2.

    Прибавят се яйцата и млякото, разбъркано със содата. С лъжица се разбърква на гъсто лепкаво тесто.

  • 3.

    От тестото с влажни ръце се взема парче с големината на топка за голф, топва се в яйцето и се овалва в захарта. Слагат се в тавичка, застлана с хартия за печене, на по-голямо разстояние една от друга. Пекат се в загрята фурна на 180° С около 15 мин. или докато се зачервят.


Юли 2015
Още подобни рецепти
Коментари