Какаови сладки
СъставНеобходими продукти за 30 броя
- 1 ч. ч. кафява захар
- 200 г меко масло
- 1 ч. л. фино настъргана кора от портокал
- 1 щипка сол
- 1 яйце
- 1½ ч. ч. брашно
- 50 г какао
- ¼ ч. л. сода бикарбонат
- ½ ч. л. бакпулвер
- 100 г стафиди
- 100 г едро нарязани лешници
- 100 г тъмен шоколад, нарязан на малки парченца
- за овалване:
- ⅓ ч. ч. захар на по-едри кристали
- 1 ч. л. портокалова кора, фино настъргана
Начин на приготвяне
- 1.
Захарта, маслото, солта и портокаловата кора се разбиват на крем. Добавя се яйцето.
- 2.
Пресяват се заедно брашното, какаото, содата и бакпулверът. Добавят се към маслената смес. Слагат се шоколадът, стафидите и лешниците.
- 3.
Смесват се захарта и портокаловата кора за овалване.
- 4.
От тестото се оформят топчици, които се овалват в портокаловата захар. Слагат се в тавичка върху хартия за печене и се притискат, за да се сплескат. Пекат се 9-10 мин. в загрята фурна на 180° С. Трябва да останат леко влажни. Ако се препекат, се втвърдяват. Охлаждат се и тогава се отделят от хартията.
Юни 2014
Още подобни рецепти
Коментари