Начало За нас Реклама Контакти

Задушено лимоново агнешко

Снимка за Задушено лимоново агнешко
180
Време за приготвяне: 180 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Агнешкото месо винаги печели от комбинирането със свежи и ароматни съставки като лимони, бяло вино и ситни лукчета.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг агнешко месо, нарязано на парчета
  • 500 г дребни лукчета, обелени
  • 500 мл бяло вино
  • ½ лимон
  • 2 с. л. зехтин
  • ½ връзка пресен джоджен или 1 ч. л. сушен
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Виното се слага да поври за 1 минута на силен огън, докато се изпари алкохолът и остане наполовина.

  • 2.

    В чугунен или глинен съд се смесват месото, лукчетата, виното, сокът и фино настърганата жълта част от кората на лимона, джодженът, сол и пипер на вкус и 2 с. л. зехтин или олио.

  • 3.

    Ястието се затваря с капак и се пече във фурната на 150° С около 2 часа или докато месото омекне.

  • 4.

    Отваря се и ако е останал сос, се запича още 20 - 30 мин. на 200° С, докато месото се зачерви и сосът се сгъсти.


  •  
Подходящи типове вина
Апр. 2014
Още подобни рецепти
Коментари