Задушени пролетни зеленчуци
Ако смятате, че задушените зеленчуци са само гарнитура, това ястие, покрито със собствен хляб, безвъзвратно ще разруши несправедливото ви отношение към растителната храна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за задушените зеленчуци:
- 2 с. л. зехтин
- 1 връзка пресен лук
- 2 скилидки чесън
- 300 г пресни картофи, нарязани
- 300 г пресни моркови, нарязани
- 200 г зелен фасул
- 200 г гъби, нарязани
- 1 тиквичка, нарязана на кубчета
- 3 с. л. зелен грах
- 100 мл бяло вино
- 2-3 стръка мащерка
- 1 MAGGI® Вълшебен вкус градински Подправки
- 150 мл сметана
- за тестото:
- 1 ч. ч. брашно с набухватели
- сол на вкус
- 60 г масло
- 50 г настърган кашкавал
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
-
2 с. л. прясно мляко
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се слагат лукът и чесънът. Разбъркват се и се добавят картофите, фасулът, гъбите, тиквичките, грахът и морковите. Слага се MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и мащерката. Сипва се виното и се оставя да поври, докато се изпари.
- 2.
Добавя се сметаната, сипва се в тавичка, покрива се с капак или алуминиево фолио и се слага за 20 мин. във фурната на 180˚ С.
- 3.
Брашното се разбърква със солта и се стрива на трохи с маслото. Разбърква се с магданоза и кашкавала, добавя се млякото и бързо се омесва на тесто. Оформят се малки топчета колкото орех.
- 4.
Тавата със зеленчуците се изважда от фурната и отгоре се подреждат топчетата. Отново се слага за 20 мин. на 180˚ С.