Начало За нас Реклама Контакти

Задушени пролетни зеленчуци

Снимка за Задушени пролетни зеленчуци
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Виж видеото към тази рецепта

Ако смятате, че задушените зеленчуци са само гарнитура, това ястие, покрито със собствен хляб, безвъзвратно ще разруши несправедливото ви отношение към растителната храна.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за задушените зеленчуци:
  2. 2 с. л. зехтин
  3. 1 връзка пресен лук
  4. 2 скилидки чесън
  5. 300 г пресни картофи, нарязани
  6. 300 г пресни моркови, нарязани
  7. 200 г зелен фасул
  8. 200 г гъби, нарязани
  9. 1 тиквичка, нарязана на кубчета
  10. 3 с. л. зелен грах
  11. 100 мл бяло вино
  12. 2-3 стръка мащерка
  13. 1 MAGGI® Вълшебен вкус градински Подправки
  14. 150 мл сметана
  15. за тестото:
  16. 1 ч. ч. брашно с набухватели
  17.  сол на вкус
  18. 60 г масло
  19. 50 г настърган кашкавал
  20. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  21. 2 с. л. прясно мляко
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слагат лукът и чесънът. Разбъркват се и се добавят картофите, фасулът, гъбите, тиквичките, грахът и морковите. Слага се MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и мащерката. Сипва се виното и се оставя да поври, докато се изпари.

  2. 2.

    Добавя се сметаната, сипва се в тавичка, покрива се с капак или алуминиево фолио и се слага за 20 мин. във фурната на 180˚ С.

  3. 3.

    Брашното се разбърква със солта и се стрива на трохи с маслото. Разбърква се с магданоза и кашкавала, добавя се млякото и бързо се омесва на тесто. Оформят се малки топчета колкото орех.

  4. 4.

    Тавата със зеленчуците се изважда от фурната и отгоре се подреждат топчетата. Отново се слага за 20 мин. на 180˚ С.
     


Видео
Подходящи типове вина
Май 2012
Още подобни рецепти
Коментари