Яйчна салата със скариди

Забравете предразсъдъците за комбинацията от млечни храни и морски дарове и се насладете на щедрата яйчна салата, която ви поднасяме. Бутилка розе ще извади на показ най-доброто от нея.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 200 г коктейлни скариди
- 1 с. л. лимонов сок
- ½ ч. л. настърган хрян или паста от хрян
- 1 скилидка чесън, ситно скълцана
- 1 с. л. зехтин
- 1 с. л. нарязан копър
- 8 сварени яйца
- 200 г крем-сирене
- 200 г заквасена сметана
- 1 ч. л. пълнозърнеста горчица
- 4 стръка зелен лук, нарязан на ситно
- 4 листа зелена салата
- 4 репички за гарниране
- 1 краставица за гарниране
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Скаридите се размразяват в хладилника, поръсват се със сол, лимоновия сок, чесъна, хряна и копъра. Разбъркват се и се оставят да се мариноват.
- 2.
Яйцата ситно се скълцват и се разбъркват с крем сиренето, сметаната, горчицата и лука. Подправят се със сол, лимонов сок и пипер на вкус.
- 3.
Яйчната смес се оформя с ринг или с купичка, намазана с олио и се поставя върху листо зелена салата. Отгоре се поставят скаридите. Салатата се украсява със свежи зеленчуци и тънко нарязана препечена филийка.