Начало За нас Реклама Контакти

Яйчен огретен

Снимка за Яйчен огретен
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Традиционното мнение е че огретените се правят задължително с картофи. Опитвайки се да разбием стереотипите, ние ви предлагаме един вариант с яйца, спанак и гъби. Използвайте тази идея и ще се убедите, че новаторството е вкусно.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 400 г гъби
  • 1 връзка нарязан пресен лук
  • 1 с. л. масло
  • 1 с. л.  олио
  • 200 г спанак, нарязан на едро
  • 100 г чорисо или бекон, нарязани на тънки ивици
  • 4 твърдо сварени яйца
  • за соса:
  • 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. брашно
  • 3 с. л. заквасена сметана
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 200 г пушен кашкавал, настърган

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Гъбите се запържват заедно с лука в сгорещените масло и олио. Добавят се чорисото и спанакът. Разбъркват се. Сместа се сипва на дъното на тавичка. Върху нея се подреждат яйцата, нарязани на филийки.

  2. 2.

    Кубчето MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци се разтваря в 500 мл вряща вода.

  3. 3.

    В загрятото масло се слага брашното, разбърква се и бавно се налива горещият бульон. Разбърква се, докато се сгъсти. Слагат се сметаната и магданозът.

  4. 4.

    Яйцата и гъбите се заливат със соса и се поръсват с кашкавала. Запичат се за 10 мин. на 200° С, докато кашкавалът се позачерви.


Галерия
Подходящи типове вина
Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари