Яйчен огретен
Традиционното мнение е че огретените се правят задължително с картофи. Опитвайки се да разбием стереотипите, ние ви предлагаме един вариант с яйца, спанак и гъби. Използвайте тази идея и ще се убедите, че новаторството е вкусно.
СъставНеобходими продукти за 4
- 400 г гъби
- 1 връзка нарязан пресен лук
- 1 с. л. масло
- 1 с. л. олио
- 200 г спанак, нарязан на едро
- 100 г чорисо или бекон, нарязани на тънки ивици
- 4 твърдо сварени яйца
- за соса:
- 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци
- 2 с. л. масло
- 2 с. л. брашно
- 3 с. л. заквасена сметана
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
- 200 г пушен кашкавал, настърган
Начин на приготвяне
- 1.
Гъбите се запържват заедно с лука в сгорещените масло и олио. Добавят се чорисото и спанакът. Разбъркват се. Сместа се сипва на дъното на тавичка. Върху нея се подреждат яйцата, нарязани на филийки.
- 2.
Кубчето MAGGI® Пилешки бульон със зеленчуци се разтваря в 500 мл вряща вода.
- 3.
В загрятото масло се слага брашното, разбърква се и бавно се налива горещият бульон. Разбърква се, докато се сгъсти. Слагат се сметаната и магданозът.
- 4.
Яйцата и гъбите се заливат със соса и се поръсват с кашкавала. Запичат се за 10 мин. на 200° С, докато кашкавалът се позачерви.