Яйца в месни черупки
Тази рецепта е вариация с италиански елементи на класическите яйца по шотландски, които обикновено се пържат в маслена баня. Печенето във фурна въобще не намалява очаквания вкус, а със сигурност прави ястието по-малко притеснително откъм здравословни качества.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 сварени яйца
- 600 г сурова наденица
- 100 г моцарела, нарязана на малки кубчета
- 2 парчета топено сирене
- 1 с. л. песто
- 2 с. л. настърган кашкавал
- 1 с. л. хлебни трохи
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се срязват наполовина и внимателно се отделя жълтъкът.
- 2.
Моцарелата се смесва с нарязаното топено сирене, пестото и натрошените жълтъци. От сместа се оформят топки с размер на жълтък, отново се напълват яйцата и половинките се слепват.
- 3.
Каймата на суровата наденица се изважда и се омесва. Разделя се на 8 топки. С мокри ръце всяко яйце се увива в пласт кайма.
- 4.
Яйцата се поставят в намаслена или застлана с хартия за печене тавичка. Поръсват се с настъргания кашкавал, смесен с хлебните трохи, и се пекат 15 -20 мин. във фурна, загрята на 200° С.