Яйца по шотландски
В случай че тази година сте намислили да поднесете по-нетрадиционно предястие на празничната трапеза, възползвайте се от това предложение. Освен че е много вкусно, то изглежда и доста впечатляващо.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 твръдо сварени яйца
- 500 г мляно пилешко или телешко месо
- 2 скилидки пресован чесън
- 2 с. л. ситно нарязан магданоз
- 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
- 1 ч. л. кимион
- 1 ч. л. черен пипер
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле
- 4 с. л. брашно
- 1 разбито яйце
- 1 ч. ч. галета
- 2 с. л. сусам
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
MAGGI® Вълшебен вкус Пиле се разтваря в 1 с.л. гореща вода. Мляното месо се обърква с разтворената подправка, чесъна, лука, магданоза, кимиона и черния пипер.
- 2.
Обърканата кайма се разделя на осем части, които с мокри ръце се сплескват и се обвиват около яйцата. Оформят се на топки. Галетата се смесва със сусама. Топките се овалват в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в галетата.
- 3.
Панираните топки се изпържват от всички страни в загрято олио и се изваждат да се отцедят от мазнината върху хартия за печене. Поднасят се с прясна салата.