Начало За нас Реклама Контакти

Яйца по шотландски

Снимка за Яйца по шотландски
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

В случай че тази година сте намислили да поднесете по-нетрадиционно предястие на празничната трапеза, възползвайте се от това предложение. Освен че е много вкусно, то изглежда и доста впечатляващо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 8 твръдо сварени яйца
  • 500 г мляно пилешко или телешко месо
  • 2 скилидки пресован чесън
  • 2 с. л. ситно нарязан магданоз
  • 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 1 ч. л. кимион
  • 1 ч. л. черен пипер
  • 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус Пиле
  • 4 с. л. брашно
  • 1 разбито яйце
  • 1 ч. ч. галета
  • 2 с. л. сусам
  •   олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    MAGGI® Вълшебен вкус Пиле се разтваря в 1 с.л. гореща вода. Мляното месо се обърква с разтворената подправка, чесъна, лука, магданоза, кимиона и черния пипер.

  2. 2.

    Обърканата кайма се разделя на осем части, които с мокри ръце се сплескват и се обвиват около яйцата. Оформят се на топки. Галетата се смесва със сусама. Топките се овалват в брашното, след това в разбитото яйце и накрая в галетата.

  3. 3.

    Панираните топки се изпържват от всички страни в загрято олио и се изваждат да се отцедят от мазнината върху хартия за печене. Поднасят се с прясна салата.


Галерия
Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари