Начало За нас Реклама Контакти

Кюфте на шиш

Снимка за Кюфте на шиш
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Дъхави храни, като тези агнешки кюфтенца, допълнени с мириса на розмарин, са изненадващо подходяща компания на силно ароматните анасонови напитки.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г агнешка или телешка кайма
  • 1 скилидка чесън, фино настъргана
  • 1 малка глава лук, настърган
  • 2 с. л. магданоз, нарязан
  • 2 с. л. мента, ситно нарязана
  • 1 ч. л. кимион
  • ½ ч. л. бахар
  • ½ ч. л. черен пипер
  • 2 ч. л. червен пипер
  • 2 с. л. шамфъстък, нарязан
  • 2 с. л. зехтин
  •  сол на вкус
  • 8 по-големи стръка розмарин или дървени шишчета
  • 100 мл олио за пържене

Начин на приготвяне

  • 1.

    Каймата се омесва добре със смлените подправки и останалите съставки. С мокри ръце се оформят 8 топки.

  • 2.

    Клончетата розмарин се изчистват от листата в основата. Около клонките се притиска каймата.

  • 3.

    Кюфтета се изпържват до златисто в загрятата мазнина. Сервират се горещи.


Подходящи типове вина
Авг. 2016
Още подобни рецепти
Коментари