Кюфте на шиш
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Дъхави храни, като тези агнешки кюфтенца, допълнени с мириса на розмарин, са изненадващо подходяща компания на силно ароматните анасонови напитки.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г агнешка или телешка кайма
- 1 скилидка чесън, фино настъргана
- 1 малка глава лук, настърган
- 2 с. л. магданоз, нарязан
- 2 с. л. мента, ситно нарязана
- 1 ч. л. кимион
- ½ ч. л. бахар
- ½ ч. л. черен пипер
- 2 ч. л. червен пипер
- 2 с. л. шамфъстък, нарязан
- 2 с. л. зехтин
- сол на вкус
- 8 по-големи стръка розмарин или дървени шишчета
- 100 мл олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Каймата се омесва добре със смлените подправки и останалите съставки. С мокри ръце се оформят 8 топки.
- 2.
Клончетата розмарин се изчистват от листата в основата. Около клонките се притиска каймата.
- 3.
Кюфтета се изпържват до златисто в загрятата мазнина. Сервират се горещи.
Подходящи типове вина
Авг. 2016
Още подобни рецепти
Коментари