Вкусни квадратчета
Много хора смятат, че грисът спада към по-баналните продукти, но истината е, че с него понякога могат да се постигнат доста сполучливи резултати. Доказателство за това е рецептата, която ви предлагаме.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 1 ч. ч. пшеничен грис
- 2 ч. ч. вода
- 1 кубче MAGGI Зеленчуков бульон
- 1 ч. л. мащерка
- 1 ч. л. джоджен
- 1 яйце
- 100 г натрошено сирене
- 1 ч. ч. настърган кашкавал
- 3 с. л. краве масло
- 2 скилидки чесън, ситно скълцани
- 1 ч. л. червен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Водата се слага да заври с джоджена и мащерката и в нея се натрошава кубчето MAGGI Зеленчуков бульон. Сипва се грисът, при непрекъснато разбъркване, и след около 3-4 мин. се сваля от огъня и се оставя да изстине леко. Прибавят се яйцето, сиренето и половината от кашкавала. Сместа се разбърква и се сипва върху дъска, застлана с фолио за свежо съхранение. Оформя се на правоъгълник с дебелина 2 см.
- 2.
Щом сместа изстине напълно, се нарязва на квадрати. Получените квадрати се нареждат в намазана с масло тавичка и се поръсват с останалия кашкавал.
- 3.
Маслото се разтопява и в него се слагат чесънът и червеният пипер, но не бива да се запържват. С овкусеното масло се заливат квадратите и се запичат за 20 мин. на 200°С.