Начало За нас Реклама Контакти

Винени охлюви

Снимка за Винени охлюви
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Варенето на паста във вино й придава не само необичаен и красив цвят, но и много нежен вкус, който напомня за благородната напитка. Пикантността на пеперончините и смолистият акцент от салвията пък завършват хармонията на тази ефектна рецепта.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 500 г паста, най-добре конкилие (охлюви) или фусили
  • 4 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън, ситно скълцани
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 1-2 пеперончини или нарязана люта чушка
  • 1 дафинов лист
  • 1½ ч. ч. леко ароматно червено вино
  • 1 ч. л. натурално нишесте
  • 2-3 с. л. прясна салвия или босилек, нарязани на ситно
  •  сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се слага да се запържи в сгорещения зехтин. Добавят се чесънът, дафиновият лист и пеперончините, разбъркват се. Налива се виното и се оставя 2-3 мин. да поври. Прибавя се нишестето, разтворено в 3 с. л. студена вода. Подправя се със сол и пипер на вкус.

  2. 2.

    Пастата се вари 2 минути по-малко, отколкото пише в инструкциите на опаковката. Прецежда се и се слага във винения сос за още 2 мин. на тих огън. Разбърква се.

  3. 3.

    Готовата паста се разбърква с нарязаната салвия или босилек. Може да се добави и прясно настъргано пармиджано.

Подходящи типове вина
Февр. 2010
Още подобни рецепти
Коментари