Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени конкильони със спанак

Снимка за Пълнени конкильони със спанак
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Конкильоните са доста едра паста във формата на мидени черупки и могат лесно да се използват за печене във фурна, придружени от ароматен сос и различни сирена.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г конкильони
  • 3 с. л. масло
  • 2 връзки пресен лук, ситно нарязан
  • 300 г спанак, измит, почистен и нарязан
  • 2 с. л. брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 1 с. л. дижонска горчица
  • 200 г моцарела, нарязана на тънки ивички
  • 50 г пармиджано, настъргано
  •  индийско орехче, сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Пастата се вари в подсолена вода 2 мин. по-малко от указаното на опаковката време. Отцежда се и конкильоните се подреждат в тавичка.

  • 2.

    Загрява се 1 с. л. от маслото и се слага лукът, разбърква се, докато стане ароматен. Прибавя се спанакът и се разбърква, докато леко завехне. Подправя се със сол и пипер на вкус. Във всеки конкильон се слага по 1 ч. л. от спанака.

  • 3.

    Останалото масло се загрява, слага се брашното и се разбърква на умерен огън около минута. Сипва се млякото при непрекъснато бъркане. Разбърква се на тих огън, докато се сгъсти. Прибавят се горчицата, индийско орехче, сол и пипер на вкус. Сосът се разпределя върху пастата.

  • 4.

    Отгоре се поръсва с моцарелата и пармиджаното. Запича се 20 мин., докато всичко се зачерви.

  •  
Подходящи типове вина
Апр. 2015
Още подобни рецепти
Коментари