Пълнени конкильони със спанак
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г конкильони
- 3 с. л. масло
- 2 връзки пресен лук, ситно нарязан
- 300 г спанак, измит, почистен и нарязан
- 2 с. л. брашно
- 500 мл прясно мляко
- 1 с. л. дижонска горчица
- 200 г моцарела, нарязана на тънки ивички
- 50 г пармиджано, настъргано
- индийско орехче, сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Пастата се вари в подсолена вода 2 мин. по-малко от указаното на опаковката време. Отцежда се и конкильоните се подреждат в тавичка.
- 2.
Загрява се 1 с. л. от маслото и се слага лукът, разбърква се, докато стане ароматен. Прибавя се спанакът и се разбърква, докато леко завехне. Подправя се със сол и пипер на вкус. Във всеки конкильон се слага по 1 ч. л. от спанака.
- 3.
Останалото масло се загрява, слага се брашното и се разбърква на умерен огън около минута. Сипва се млякото при непрекъснато бъркане. Разбърква се на тих огън, докато се сгъсти. Прибавят се горчицата, индийско орехче, сол и пипер на вкус. Сосът се разпределя върху пастата.
- 4.
Отгоре се поръсва с моцарелата и пармиджаното. Запича се 20 мин., докато всичко се зачерви.