Начало За нас Реклама Контакти

Паста с пушена сьомга и грахово песто

Снимка за Паста с пушена сьомга и грахово песто
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Пресният грах има много специално положение между свежите зеленчуци и варивата и затова много лесно влиза  най-различни роли включително и като основен продукт за сос за паста.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г такони или талятели
  • 2 тиквички, нарязани на тънки резени
  • 1 лимон, нарязан на резени
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. размразен или бланширан пресен грах
  • 200 г топло или студено пушена сьомга, накъсана на парченца
  • за пестото:
  • 1 ч. ч. размразен или бланширан пресен грах
  • 1 ч. ч. листа от рукола
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 3 с. л. запечени орехи
  • 3 с. л. листа от мента
  • ½ връзка магданоз, ситно нарязан
  • 150 мл зехтин
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    За пестото всички продукти се смесват и се пасират заедно. Подправят се със сол и пипер на вкус.

  • 2.

    Пастата се сварява според инструкцията на опаковката, като се запазва водата от варенето.

  • 3.

    Тиквичките и лимоните се посоляват и се намазват със зехтина. Запичат се на силно загрят грил-тиган 2-3 мин., докато получат приятен тъмен загар.

  • 4.

    Пастата се разбърква с пестото, тиквичките, нарязаните запечени лимонови резени, граха и сьомгата. Може да се добавят 100 мл от течността от варенето на пастата. Поднася се с листа мента. 

Подходящи типове вина
Юни 2015
Още подобни рецепти
Коментари