Начало За нас Реклама Контакти

Паста с тиква

Снимка за Паста с тиква
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тиквата е естествен партньор на италианската паста през есента и зимата, но дори и през пролетта, защото на Апенинския полуостров се отглеждат сортове, които зреят през този сезон.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. зехтин
  • 1 глава червен лук, нарязана на полумесеци
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
  • 600 г тиква, нарязана на малки кубчета
  • 100 мл сух вермут или бяло вино
  • 500 г талятеле
  • 4 с. л. тиквени семки, леко запечени
  • 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • 1 с. л. трюфелово олио, по желание
  •  сол и зелен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    В загретия зехтин се слагат лукът, чесънът и зелената чушка. Разбъркват се 2-3 мин. На умерен огън. Добавя се тиквата, посолява се и се подправя със зелен пипер на вкус. Разбърква се на силен огън 3-4 мин. Добавя се вермутът и се разбърква, докато се изпари. Огънят се намалява и тиквата се разбърква от време на време, докато омекне, но не бива да се разварява.

  • 2.

    Пастата се сварява според инструкциите на опаковката. Отцежда се и се разбърква с тиквата, семките и магданоза. Сипва се в чинии и се поръсва с трюфелово олио.

  •  
Подходящи типове вина
Ноем. 2014
Още подобни рецепти
Коментари