Начало За нас Реклама Контакти

Лимонови спагети с аспержи и грах

Снимка за Лимонови спагети с аспержи и грах
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Свежите растителни вкусове на аспержите и граха са в абсолютна хармония с цитрусовата експлозия, която е в основата на тази рецепта за спагети.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г спагети
  • 400 г зелени аспержи
  • 1 ч. ч. грах, пресен или замразен
  • 4 с. л. зехтин
  • 3 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 1 връзка пресен лук, ситно нарязан
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. фино настъргана кора от лимон
  • 100 г настъргано пармиджано
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Аспержите се почистват от твърдата долна част и се обелват с белачка за зеленчуци на 2-3 см от основата.

  • 2.

    Слагат се да заврат 2 л вода с 1 ч. л. морска сол. Пускат се аспержите и грахът и се варят 2 мин. Отцеждат се и се заливат със студена вода. Подсушават се и аспержите се нарязват на парчета.

  • 3.

    Спагетите се сваряват според инструкцията на опаковката. Отцеждат се, като част от течността се запазва.

  • 4.

    Загряват се 2 с. л. от зехтина, добавят се чесънът и пресният лук и се разбъркват 1-2 мин., докато завехне. Сипват се грахът и аспержите. Разбъркват се още 1-2 мин. Подправят се със сол и пипер на вкус. Прибавят се отцедените спагети, останалият зехтин, лимоновият сок, кората и пармиджаното. Разбъркват се. Може да се добавят 50 - 100 мл от течността, в която са врели спагетите.

Галерия
Подходящи типове вина
Май 2015
Още подобни рецепти
Коментари