Начало За нас Реклама Контакти

Великденски сладки

Снимка за Великденски сладки
180
Време за приготвяне: 180 минути
II
Степен на трудност - Средна

Пролетното настроение лесно се пренася и на масата с веселите и красиво декорирани сладки.

СъставНеобходими продукти за 20 броя

  • 300 г масло
  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 1 голямо яйце
  • 1 с. л. лимонови корикчки
  • 1 ч. л. ванилова захар
  • 1 ч. ч. брашно с набухватели
  • 1½ ч. ч. бяло брашно
  • за декорацията:
  • 200 г бял шоколад
  • 100 г тъмен шоколад
  • 100 г млечен шоколад
  •  кокосови стърготини
  •  захар на кристали
  •  цветни желирани бонбони
  •  

Начин на приготвяне

  • 1.

    Маслото се разбива със захарта. Добавят се яйцето, лимоновите корички и ваниловата захар. Разбърква се отново. Слагат се двата вида брашно, предварително пресети. Тестото не се бърка и меси прекалено дълго. Оформя се на топка и се завива в прозрачно фолио. Слага се в хладилника да почине 40 мин.

  • 2.

    Тестото се разточва между два листа хартия за печене на пласт с дебелина 3-4 мм. Изрязват се сладки във форма на цветя, агънца и зайчета с формички или шаблони.

  • 3.

    За да запазят по-добре формата си, преди печенето трябва да се сложат за 20 мин. в хладилника. Изпичат се в загрята фурна на 170° С за 6 - 8 мин. Охлаждат се и се отстраняват от хартията.

  • 4.

    Трите вида шоколад се нарязват поотделно на малки парченца и се слагат в купички. Стопяват се на водна баня. Разбъркват се, докато се охладят до 32° С или докато топлината на капка от шоколада, поставена върху устните, престане да се усеща.

  • 5.

    Трите вида шоколад се сипват в 3 корнета, направени от хартия за печене. Сладките се оконтуряват с шоколад и се украсяват с кокосовите стърготини и захарта..

  • 6.

    За цветята сладките се намазват с бял шоколад и върху него се залепват бонбоните.
     


Галерия
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари