Начало За нас Реклама Контакти

Великденска супа

Снимка за Великденска супа
65
Време за приготвяне: 65 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Ако тази година сте решили да разнообразите великденската си трапеза, предлагаме ви да се възползвате от нашата апетитна празнична рецепта. В нея освен традиционното агнешко, присъства и сезонната свежест, представена от лапада, пресния лук и джоджена.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 400 г агнешки дреболии
  • 1 малка глава лук
  • 1 връзка пресен лук
  • 10 листа лапад или спанак
  • 50 г масло
  • ½ ч. ч. ориз
  • 2 жълтъка
  • 1 ч. л. брашно
  • 3 с. л. сок от лимон
  • 3 с. л. пресен джоджен
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Агнешките дреболии се измиват добре и се слагат да се сварят в подсолена вода. Събралата се пяна се изхвърля. Когато са готови, се изваждат от бульона и като поизстинат, се нарязват.

  2. 2.

    Маслото се слага в тенджера да се разтопи, прибавя се лукът, запържва се и се слага месото. Разбърква се 2-3 мин., слагат се нарязаният лапад, измитият ориз и всичко се залива с прецедения бульон. Ако има нужда се прибавя още гореща вода. Подправя се със сол и пипер. Супата се вари, докато оризът стане готов.

  3. 3.

    Жълтъците се разбиват с лимоновия сок и брашното. Прибавя се към тях по малко от супата. Застройката се изсипва в тенджерата със супата, разбърква се и се отстранява от огъня.


Апр. 2008
Още подобни рецепти
Коментари