Начало За нас Реклама Контакти

Варени раци

Снимка за Варени раци
80
Време за приготвяне: 80 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Във всеки кадиенски дом съществува рецепта за най-добрата смес от подравки за варени раци. Предлагаме ви нашата и сме сигурни, че ще ви хареса.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 кг речни раци или лангустини
  • 1 ч. л. черен пипер на зърна
  • 1 ч. л. кориандър на зърна
  • 2 карамфилчета
  • 1 ч. л. бахар на зърна
  • 1 с. л. морска сол
  • ½ с. л. кайенски пипер
  • 1 ч. л. чесън на прах
  • 2 с. л. червен пипер
  • 4 стръка прясна мащерка
  • 1 ч. л. риган
  • 1 ч. л. синап
  • 1 ч. л. копър
  • 2 дафинови листа
  • 4 кочана млечна царевица, срязани на четири
  • 1,5 кг дребни пресни картофи, бели или червени
  • 500 г пушена наденица, нарязана
  • 4 малки глави лук
  • 2 глави чесън, необелен
  • 4 л вода
  • за гарниране:
  •  резени лимон
  •  резени портокал
  •  копър
  •  магданоз
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Раците се измиват многократно под течаща вода.

  • 2.

    Черният пипер, кориандърът, карамфилът и бахарът се счукват. Водата се слага да заври с подправките и солта. Добавят се кайенският пипер, чесънът на прах, червеният пипер, мащерката, риганът, синапът, копърът и дафиновите листа. Всичко се оставя да поври 10 мин.

  • 3.

    Слага се царевицата и се вари, докато омекне.

  • 4.

    Добавят се картофите, наденицата, лукът и чесънът. Оставят се да поврат 15 - 20 мин. или докато картофите омекнат.

  • 5.

    Пускат се раците, съдът се затваря и се варят 3 мин. Котлонът се изключва и се оставят затворени още 10 мин.

  • 6.

    Всичко се отцежда, обръща се върху маса, застлана с дебел слой вестници, гарнира се с резени лимон, портокал, нарязани копър и магданоз и се изяжда веднага.


Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари