Начало За нас Реклама Контакти

Цветно месно руло

Снимка за Цветно месно руло
80
Време за приготвяне: 80 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Контрастните по цвят и по вкус слоеве от зеленчуци, месо и тесто със сигурност правят рецептата за това руло изненадваща, но не и сложна за приготвяне. 

СъставНеобходими продукти за 4 - 6 порции

  1. за каймата:
  2. 500 г смляно телешко месо
  3. 2 с. л. заквасена сметана
  4. 4 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
  5. 1 ч. л. смлян шарен пипер
  6. 1 ч. л. риган 
  7. 1 ч. л. кимион 
  8. 2 с. л. ситно нарязан праз или кромид
  9. 1 яйце
  10. 1 ч. л. горчица
  11.  сол на вкус
  12. за вътрешността на рулото:
  13. 4 големи червени печени чушки
  14. 200 г сирене, настъргано
  15. 1 яйце
  16. 100 г нарязано на кубчета топено пушено сирене
  17. 1 щипка чесън на гранули 
  18. 1 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  19. за зеления пълнеж:
  20. 1 с. л. зехтин Extra Virgin
  21. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  22. 200 г пресен или замразен спанак
  23. 500 г бутертесто
  24. 1 яйце
  25.  семена за поръсване

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Каймата се омесва в продължение на 7-8 мин. с всички продукти.

  2. 2.

    Чушките се срязват по дължина и се подреждат във форма на правоъгълник върху фолио за свежо съхранение. Сиренето се разбърква с яйцето, топеното сирене, чесънът и магданозът. Сместа се разпределя в центъра на чушките и се завиват на руло.

  3. 3.

    Каймата се разстила във форма на правоъгълник върху напръскано с вода фолио за свежо съхранение. В центъра се поставят пълнените чушки и всичко заедно се завива на голямо руло. Слага се в тавичка и се запича за 30 мин. във фурна, загрята до 200° С.

  4. 4.

    Зехтинът се загрява, слага се чесънът и след няколко секунди се добавя спанакът. Разбърква се, докато леко завехне. Подправя се със сол и пипер на вкус и се отцежда много добре от отделената течност.

  5. 5.

    Бутертестото се разточва леко, в центъра се разстила зеленият пълнеж, върху него се слага запеченото руло и се завива стегнато. Намазва се с яйце и се поръсва със семена по желание - мак, сусам, лен. Запича се на 200° С още 20-30 мин.


Подходящи типове вина
Дек. 2010
Още подобни рецепти
Коментари