Царевични палачинки с пушена сьомга и червен хайвер
В случай че сте от хората, които държат да посрещнат Нова година в компанията на добри приятели, вкусна храна и качествени напитки, струва си да обърнете по-специално внимание на тази рецепта. В нея пушената сьомга се допълва с пастет от крем-сирене и пухкави царевични палачинки.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- за палачинките:
- 5 яйца
- 2 с.л. царевично брашно
- 4 с.л. прясно мляко
- ½ ч.л. сол
- за пълнежа:
- 200 г крем-сирене
- 1 стрък зелен лук, нарязан на ситно
- 1 ч.л. настърган джинджиил
- 1 ч.л. настъргана кора от лимон
- 1 ч.л. сок от лимон
- 1 с.л. нарязан копър
- 200 г пушена сьомга
- 20 г червен хайвер, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Яйцата се разбиват добре с царевичното брашно, млякото и солта. Сместа се разделя на 3 части и от тях се изпържват дебели палачинки в леко намаслен тиган.
- 2.
Разбиват се заедно сиренето, лукът, джинджифилът, кората и сокът от лимона и копърът. Всяка палачинка се намазва с равномерен слой от получения пастет. Отгоре се подреждат парченцата сьомга и се завиват на стегнати рула. Слагат се в хладилника да се охладят поне 2 часа.
- 3.
Палачинките се нарязват на кръгчета и се гарнират със зрънца червен хайвер и стръкче копър.