Начало За нас Реклама Контакти

Царевична пита с месо

Снимка за Царевична пита с месо
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Царевицата в Чили, подобно и на много други страни в Америките, е в основата на най-разнообразни ястия като тази напластена пита с типичното за региона телешко месо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за тестото:
  2. 6 кочана млечна царевица или 5 ч. ч. замразена царевица
  3. 200 мл прясно мляко
  4. 2 с. л. масло
  5. 1 глава лук, ситно нарязана
  6. 1 домат, ситно нарязан
  7. 1 малка люта чушка, ситно нарязана
  8. 1 с. л. ракия
  9. 4 яйца
  10. 4 с. л. настърган пармезан или кашкавал
  11. 1 с. л. кафява захар за карамелизиране, по желание
  12.  сол на вкус
  13. за пълнежа:
  14. 1 глава лук, ситно нарязана
  15. 1 скилидка чесън, ситно нарязана
  16. 2 с. л. олио
  17. 1 ч. л. лют червен пипер
  18. 1 ч. л. риган
  19. 500 г телешка кайма
  20. 2 с. л. маслини
  21. 2 с. л. стафиди
  22. 2 сварени яйца
  23.  сол на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Кочаните се обелват и зърната се настъргват на ренде или се изрязват с нож и се пасират в блендер заедно с млякото.

  2. 2.

    Маслото се стопява и в него се слагат лукът, доматът и лютата чушка. Разбъркват се на умерен огън, докато лукът се зачерви. Добавя се царевичната смес при непрекъснато разбъркване. Подправя се със сол и пипер на вкус. Сместа трябва да стане гъста, но да не изглежда суха. Охлажда се и се прибавя ракията.

  3. 3.

    Слагат се разбитите жълтъци, разбърква се и се сипват разбитите на сняг белтъци.

  4. 4.

    За пълнежа олиото се загрява и в него се слагат лукът и чесънът, разбъркват се 1-2 мин. и се слага пиперът. Добавя се месото, посолява се, прибавя се риганът и се разбърква, докато остане на мазнина и е напълно готово. Прибавят се стафидите.

  5. 5.

    Голяма форма за печене или малки формички се намазват с масло и се сипва половината от царевичната смес. Отгоре се слага слой от плънката, поръсва се с маслините и резени от яйцата и се покрива с останалата смес. Поръсва се с настъргания пармезан и захарта.

  6. 6.

    Пече се в загрята фурна около 40 мин., докато се зачерви и захарта се карамелизира.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари