Начало За нас Реклама Контакти

Трицветен пастет от сирене

Снимка за Трицветен пастет от сирене
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Този изключително апетитен пастет идеално ще се впише в групата на ордьоврите за всяка празнична вечеря. Палитрата от сирена е допълнена с колекция от свежи подправки и орехи, а всичко това е поднесено в атрактивна, цветово аранжирана форма.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  • за синия слой:
  • 200 г синьо сирене, настъргано
  • 100 г крем-сирене
  • 1 ч.л. лимонов сок
  • за розовия слой:
  • 300 г сирене тип "Дунавия", леко обезсолено
  • 1 с.л. заквасена сметана
  • 2 с.л. нарязан на ситно джоджен
  • 2 с.л. нарязан на ситно магданоз
  • 1 с.л. доматено пюре
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • за оранжевия слой:
  • 200 г чедар, ситно настърган
  • 200 г крем-сирене
  • 4 с.л. препечени орехи, ситно скълцани
  • 1 с.л. нарязан зелен лук
  • за гарниране:
  •  нарязани на ситно зелени подправки - копър, магданоз, джоджен
  •  нарязани на ситно орехи
  •  резени зеленчуци - целина, морков, краставица

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Правоъгълна форма за сладкиши се покрива с фолио за свежо съхранение.

  2. 2.

    Синьото сирене се разбърква с дървена лъжица заедно с крем-сиренето и лимоновия сок. Поставя се на дъното на формата.

  3. 3.

    За розовия слой джодженът, магданозът и чесънът се разбиват със сметаната. Прибавят се към сиренето и се разбъркват с дървена лъжица заедно с доматеното пюре. Сместа се сипва върху синия слой.

  4. 4.

    За оранжевия слой чедарът се разбърква с крем-сиренето, орехите и лука. Сместа се разстила върху розовия пласт. Покрива се с фолио за свежо съхранение и се слага да се стегне в хладилника поне 2 часа. Обръща се върху чиния за сервиране и се гарнира с ядките, зелените подправки и резени зеленчуци.


Февр. 2009
Още подобни рецепти
Коментари