Начало За нас Реклама Контакти

Три вида кростини

Снимка за Три вида кростини
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Кростините са тънки препечени хрупкави филийки хляб със зехтин, гарнирани с безброй съчетания от зеленчуци, сирена, плодове, морски дарове, ядки и месо. 

СъставНеобходими продукти за 30 броя

  • 30 косо срязани филийки от франзела
  • за кростини с прошуто, розов грейпфрут и червен лук:
  • 10 тънки резена прошуто или хамон
  • 1 розов грейпфрут
  • 1 малка глава червен лук
  • 2-3 листа зелена салата или рукола
  •  препечени кедрови ядки или орехи
  •  смлян пипер меланж
  • за кростини с печени чушки, лук и маслини:
  • 2 печени чушки
  • 10 маслини без костилки
  • 1 малка глава червен лук
  • ½ краставица
  •  листа босилек
  • 2-3 стръкчета прясна мащерка
  •  тънки резени пармезан или кашкавал
  • 10 листа босилек
  •  нарязани белени бадеми
  •  черен пипер и сол на вкус
  • за кростини със синьо сирене с круша и орехи
  • 100 г синьо сирене
  • 4-5 листа рукола или зелена салата
  • 1 круша, нарязана на тънки резени
  • 50 г препечени цели орехови ядки
  •  лимонов сок
  •  розов пипер на зрънца или шарен пипер, на вкус

Начин на приготвяне

  • 1.

    Филийките се препичат в нагорещена фурна на 190 ° С и още горещи се намазват с качествен зехтин. Зехтинът може да се овкуси, като се загрее и му се прибавят нарязани билки, чесън или сухи подправки.

  • 2.

    За кростините с грейпфрут прошутото се нагъва на хармоника и се слага върху препеченото хлебче. Гарнира се с листенце зелена салата, кръгче червен лук и филенце от розовия грейпфрут.

  • 3.

    Поръсва се със смлян пипер меланж и кедрови ядки.

  • 4.

    За втория вид кростини чушките се нарязват на тънки ивици. Лукът се нарязва на полумесеци, намазва се със зехтин, поръсва се с пипер и се слага да се запече върху хартия на 200° С, докато краищата му леко се карамелизират.

  • 5.

    Филийките се гарнират парченца печени чушки, резен печен лук, парченце пармезан, листенце босилек, маслина и резенче краставица. Поръсват се с печените бадеми и прясна мащерка.

  • 6.

    Филийките за кростините с круша се покриват с листенце рукола, гарнират се с тънки резени синьо сирене и круша.

  • 7.

    Поръсват се с няколко капки лимонов сок и се гарнират с розов пипер и орехова ядка.


Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари