Тракийска закуска
Съчетаването на многобройни продукти в сутрешно лакомство може и да не е съвсем според родната традиция, запечените рулца по тази рецепта си заслужават.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- за тестото:
-
- 1 ч. ч. кисело мляко
- 1 ч. л. сода за хляб
- 200 г извара
- 1 яйце
- 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 1 с. л. босилек, ситно нарязан, или щипка чубрица
- 2 с. л. маслини, ситно нарязани
- 2 ч. ч. брашно грахам
- за пълнежа:
- 100 г свинско филе или шунка
- 50 г биволски кашкавал, настърган
- 100 г свежо сирене, натрошено
- 1 печена чушка, ситно нарязана
-
2 с. л. масло
Начин на приготвяне
- 1.
За тестото млякото се разбърква със содата.
- 2.
Изварата се разбърква с яйцето, млякото със содата, магданоза, босилека, маслините и брашното. Оформя се меко тесто, което не се меси дълго.
- 3.
Тестото се разстила с влажни ръце върху навлажнено прозрачно фолио. Отгоре се подреждат филето, кашкавалът, чушката и сиренето. Завива се на руло.
- 4.
Рулото се нарязва с мокър остър нож на парчета с дебелина 2 см.
- 5.
Кръгчетата се слагат в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. На всяко кръгче се слага по една малка бучка масло и се слагат да се пекат в загрята фурна на 190° С за 15 - 20 мин., или докато се зачервят.