Начало За нас Реклама Контакти

Тракийска закуска

Снимка за Тракийска закуска
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Съчетаването на многобройни продукти в сутрешно лакомство може и да не е съвсем според родната традиция, запечените рулца по тази рецепта си заслужават.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. за тестото:
    1. 1 ч. ч. кисело мляко
    2. 1 ч. л. сода за хляб
  2. 200 г извара
  3. 1 яйце
  4. 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
  5. 1 с. л. босилек, ситно нарязан, или щипка чубрица
  6. 2 с. л. маслини, ситно нарязани
  7. 2 ч. ч. брашно грахам
  8. за пълнежа:
  9. 100 г свинско филе или шунка
  10. 50 г биволски кашкавал, настърган
  11. 100 г свежо сирене, натрошено
  12. 1 печена чушка, ситно нарязана
  13. 2 с. л. масло
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За тестото млякото се разбърква със содата.

  2. 2.

    Изварата се разбърква с яйцето, млякото със содата, магданоза, босилека, маслините и брашното. Оформя се меко тесто, което не се меси дълго.

  3. 3.

    Тестото се разстила с влажни ръце върху навлажнено прозрачно фолио. Отгоре се подреждат филето, кашкавалът, чушката и сиренето. Завива се на руло.

  4. 4.

    Рулото се нарязва с мокър остър нож на парчета с дебелина 2 см.

  5. 5.

    Кръгчетата се слагат в тава, застлана с хартия за печене, на разстояние едно от друго. На всяко кръгче се слага по една малка бучка масло и се слагат да се пекат в загрята фурна на 190° С за 15 - 20 мин., или докато се зачервят.
     


Подходящи типове вина
Ян. 2012
Още подобни рецепти
Коментари