Начало За нас Реклама Контакти

Тортички от патладжан и пушен кашкавал

Снимка за Тортички от патладжан и пушен кашкавал
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Патладжанът е чудесен зеленчук, който предлага множество възможности за кулинарно творчество. Предлагаме ви го в едно фино предястие с пушен кашкавал, камби и стафиди. Резултатът от тази рецепта определено ще ви очарова.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 патладжана, нарязани на тънки кръгчета
  • 3 с.л. олио
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 2 с. л. балсамов оцет
  • 2 с. л. стафиди
  • 1 с. л. мед
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 2 червени камби, нарязани на парченца
  • 200 г пушен кашкавал, настърган
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжаните се посоляват обилно и се оставят да се отцедят 15 мин. Измиват се, подсушават се, намазват се с олио и се слагат в загрята на 200°С фурна да се изпекат за 10–12 мин.

  2. 2.

    В останалото загрято олио се слага лукът. Бърка се 5–10 мин. на умерен огън, докато омекне. Прибавят се стафидите, медът и балсамовият оцет. Всичко се разбърква, докато се редуцира оцетът. Слагат се камбите и доматеното пюре. Посолява се на вкус и след 3–4 мин. се сваля от огъня.

  3. 3.

    Дъното на топлоустойчиви купички или чаши се покрива със слой патладжани, слага се плънка и малко пушен кашкавал, отново се слагат ред патладжани, плънка и пушен кашкавал.

  4. 4.

    Тортичките се пекат във фурна на 180°С 12–15 мин. Обръщат се върху чиния. Сервират се топли или студени с прясна салата.

Вариации:
Опитайте с козе сирене.

Дек. 2008
Още подобни рецепти
Коментари