Тортелини с горгонзола
Независимо от пълнежа си тортелините и равиолите чудесно се съчетават със солидни сосове на основата на сметана и различни сирена, например пикантната горгонзола. Ролята на освежаващата съставка обикновено се пада на пресния магданоз.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г готови тортелини, равиоли или спагети
- 200 г горгонзола или синьо сирене
- 200 мл сметана за готвене 20%
- 1 щипка настъргано индийско орехче
- 1 с. л. ситно нарязан магданоз
-
сол и бял пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Тортелините или спагетите се приготвят според инструкцията на опаковката. Отцеждат се, като се запазва 100 мл от водата, в която са се варили.
- 2.
В сгорещената сметана се натрошава горгонзолата и се разбърква на тих огън, докато сиренето се стопи. Подправя се с бял пипер и индийско орехче.
- 3.
Пастата се смесва със соса и магданоза. Ако е много гъст, се добавя малко вода от варенето на пастата.