Начало За нас Реклама Контакти

Тортелини с горгонзола

Снимка за Тортелини с горгонзола
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Независимо от пълнежа си тортелините и равиолите чудесно се съчетават със солидни сосове на основата на сметана и различни сирена, например пикантната горгонзола. Ролята на освежаващата съставка обикновено се пада на пресния магданоз.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г готови тортелини, равиоли или спагети
  2. 200 г горгонзола или синьо сирене
  3. 200 мл сметана за готвене 20%
  4. 1 щипка настъргано индийско орехче
  5. 1 с. л. ситно нарязан магданоз
  6.  сол и бял пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Тортелините или спагетите се приготвят според инструкцията на опаковката. Отцеждат се, като се запазва 100 мл от водата, в която са се варили.

  2. 2.

    В сгорещената сметана се натрошава горгонзолата и се разбърква на тих огън, докато сиренето се стопи. Подправя се с бял пипер и индийско орехче.

  3. 3.

    Пастата се смесва със соса и магданоза. Ако е много гъст, се добавя малко вода от варенето на пастата.
     


Подходящи типове вина
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари