Начало За нас Реклама Контакти

Торта от тиквички

Снимка за Торта от тиквички
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Обикновено рецептите за солени торти включват палачинки, а по вицовете и моркови. В това апетитно предястие първите липсват, а на кореноплодите е дадена второстепенната, макар и важна роля, роля.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 3 тиквички
  2. 300 г картофи
  3. 300 г моркови
  4. 200 г крем-сирене или извара
  5. 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
  6. 150 г пушен кашкавал, нарязан на пръчици
  7. 1 с. л. настърган пармезан
  8. 1 с. л. зехтин

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите и морковите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат да се сварят за 10 мин. Прецеждат се и се пресоват или настъргват поотделно. Половината от сиренето и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука се добавят към картофите, а другата половина – към морковите.

  2. 2.

    Тиквичките се нарязват на много тънки ленти по дължина с ренде или белачка за картофи. Поръсват се с малко сол и се оставят да се отцедят от водата. Подсушават се. Половината се намазват с картофената смес, а другата половина с морковената. Върху всяка лентичка се поставя по една пръчица кашкавал. Навиват се на рулца.

  3. 3.

    Рулцата се подреждат в намаслена тавичка, намазват се със зехтин, поръсват се с пармезан и се слагат да се запекат във фурна, загрята до 190˚ С за 20 мин. Поднасят се с прясна салата.

Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари