Торта от тиквички
Обикновено рецептите за солени торти включват палачинки, а по вицовете и моркови. В това апетитно предястие първите липсват, а на кореноплодите е дадена второстепенната, макар и важна роля, роля.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 тиквички
- 300 г картофи
- 300 г моркови
- 200 г крем-сирене или извара
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 150 г пушен кашкавал, нарязан на пръчици
- 1 с. л. настърган пармезан
- 1 с. л. зехтин
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите и морковите се обелват, нарязват се на кубчета и се слагат да се сварят за 10 мин. Прецеждат се и се пресоват или настъргват поотделно. Половината от сиренето и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука се добавят към картофите, а другата половина – към морковите.
- 2.
Тиквичките се нарязват на много тънки ленти по дължина с ренде или белачка за картофи. Поръсват се с малко сол и се оставят да се отцедят от водата. Подсушават се. Половината се намазват с картофената смес, а другата половина с морковената. Върху всяка лентичка се поставя по една пръчица кашкавал. Навиват се на рулца.
- 3.
Рулцата се подреждат в намаслена тавичка, намазват се със зехтин, поръсват се с пармезан и се слагат да се запекат във фурна, загрята до 190˚ С за 20 мин. Поднасят се с прясна салата.