Начало За нас Реклама Контакти

Торта от сирене

Снимка за Торта от сирене
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изисканите и контрастни вкусове в тази рецепта винаги са приятна изненада, когато се появят под формата на тази сладко-солена тортичка.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 1 пита сирене бри или камамбер
  2. 200 г крем-сирене
  3. 1 с. л. сушени червени боровинки или стафиди
  4. 100 г леко синьо сирене
  5. 100 г запечени орехи, нарязани на ситно
  6. за соса:
  7. 200 г пресни или замразени горски плодове
  8. 2 с. л. захар
  9. ½ ч. л. смлян шарен пипер
  10. 50 мл червено вино
  11.  щипка сол
  12. 3 с. л. запечени нарязани орехи и лешници за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Горските плодове за соса се слагат да заврат заедно със захарта, пипера, виното и щипка сол. Разбъркват се, докато сосът се посгъсти. Ако има нужда, се прибавят още малко захар или сол.

  2. 2.

    Крем-сиренето се разбърква със сушените боровинки и 1 с. л. от соса.

  3. 3.

    Синьото сирене се разбърква с орехите.

  4. 4.

    Питата бри или камамбер се срязва на два пласта. Върху единия се намазва слой от синьото сирене, отгоре се разпределя крем-сиренето и се поставя другият пласт бри.

  5. 5.

    Тортичката се оставя в хладилника поне за 2 часа. Поднася се, нарязана на триъгълни парчета, залята с червения сос и поръсена с печени орехи и лешници.


Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари