Торбички с дроб и ориз на фурна
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г брашно
- 1 с. л. олио
- 4 с. л. масло
- 1 с. л. оцет
- 1 яйце
- 500 г гъши или пилешки дроб
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 ч. ч. объл ориз
- 1 кубче MAGGI® Пилешки бульон
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се пресява и към него се добавят олиото, 1 к.л. сол, оцетът, яйцето и 200 мл хладка вода. Омесва се тесто и се оставя да почине около 20 мин. на стайна температура. През това време дробът се слага да се свари за 10 мин. в 700 мл вряща вода. Нарязва се на малки парченца и се запържва в половината от маслото.
- 2.
Добавят се лукът и измитият ориз. Бърка се, докато оризът стане прозрачен. Прибавя се MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и толкова вода, че да покрие сместа. Щом оризът попие водата, се отстранява от котлона.
- 3.
Тестото се разделя на 2 топки, които се разточват на кори с дебелина 3-4 мм. Нарязват се на квадратчета със страна 5 см. В средата на всяко квадратче се слага по лъжица от плънката и се свива на пакетче.
- 4.
Торбичките се нареждат в тава и се поръсват с останалото разтопено масло. Пекат се на 180°С, докато се зачервят връхчетата на тестото.
- 5.
Заливат се с бульона и се пекат 20 мин., или докато не остане почти никаква течност в тавата. Покриват се с алуминиево фолио и се оставят на топло 10 мин. Сервират се топли с кисело мляко.