Топъл пастет
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Пастетите често се пренебрегвани в домашната кухня, но това е напълно незаслужено. Нашето предложение от пилешки дробчета е лесно и бързо за приготвяне, и е добра идея за всеки спонтанен или планиран вкусен повод.
СъставНеобходими продукти за 4
- 100 г масло
- 1 малка глава лук, нарязан на ситно
- 200 г пилешки дробчета
- 1 ч. л. едрозърнеста горчица
- 150 мл течна сметана
- 1 ч. л. MAGGI® Вълшебен Вкус Пиле
- 1 ч. л. листа от прясна мащерка или щипка сушена
- 1 ч. л. розов пипер, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
В сгорещеното масло се задушава лукът за 3-4 мин. Добавят се дробчетата и се пържат на силен огън за още 3-4 мин. Отстраняват се от котлона.
- 2.
Добавят се горчицата, сметаната, MAGGI® Вълшебен Вкус Пиле, мащерката и розовият пипер. Всичко се пасира и се слага в малки намаслени формички или чаши. Пече се на 190° С за 15 мин. Пастетът се сервира горещ с препечени хлебчета и зелена салата.
Галерия
Подходящи типове вина
Септ. 2009
Още подобни рецепти
Коментари