Начало За нас Реклама Контакти

Топли хрупкави хапки

Снимка за Топли хрупкави хапки
30
Време за приготвяне: 30 мин. + 2 часа за замразяване на тестото
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Очевидно е че тези хапки са предназначени за вашите гости, но защо някой път не поглезите само себе си с тази рецепта.

СъставНеобходими продукти за около 20 броя

  1. 500 г бутертесто
  2. 1 яйце
  3. 1 топка моцарела
  4. 10 чери доматчета
  5. 1 жарено или пушено пилешко бутче, по желание
  6. 100 г сирене чедар
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бутертестото се намазва с разбитото яйце и се навива на стегнато руло. Замразява се 2 часа. Нарязва се на много тънки кръгчета. Слагат се върху хартия за печене и се поставят в загрята фурна на 200˚ С, докато се зачервят. Основите за хапките ще бъдат още по-хрупкави, ако се изпекат, притиснати между две тави.

  2. 2.

    Върху всяко кръгче се поставя по парченце моцарела, резенче домат, малко пилешко месо и се поръсва с настърганото сирене. Слага се за няколко минути във фурната на 180˚ С, докато се стопи сиренето.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари