Топли хрупкави хапки
СъставНеобходими продукти за около 20 броя
- 500 г бутертесто
- 1 яйце
- 1 топка моцарела
- 10 чери доматчета
- 1 жарено или пушено пилешко бутче, по желание
-
100 г сирене чедар
Начин на приготвяне
- 1.
Бутертестото се намазва с разбитото яйце и се навива на стегнато руло. Замразява се 2 часа. Нарязва се на много тънки кръгчета. Слагат се върху хартия за печене и се поставят в загрята фурна на 200˚ С, докато се зачервят. Основите за хапките ще бъдат още по-хрупкави, ако се изпекат, притиснати между две тави.
- 2.
Върху всяко кръгче се поставя по парченце моцарела, резенче домат, малко пилешко месо и се поръсва с настърганото сирене. Слага се за няколко минути във фурната на 180˚ С, докато се стопи сиренето.
Подходящи типове вина
Окт. 2011
Още подобни рецепти
Коментари