Топла салата с боб, маслини и кюфтенца
Едно вдъхновяващо кулинарно превъплъщение на кюфтетата, поднесени с апетитна зимна салата. Нестандартно съчетание между маслини, кашкавал и фасул, с което да разнообразите менюто си през този сезон.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г телешка кайма
- 1 глава лук, наряза на ситно
- 1 пресована скилидка чесън
- ½ ч. л. лютив червен пипер
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, разтворен в 1 с. л. топла вода
- 2 ч. л. кимион
- 2 с. л. доматено пюре
- ½ ч. л. настърган кашкавал
- 1 филия бял хляб без кора
- 1 белтък
- 1 с. л. олио
- 800 г предварително сварен боб или от консерва
- ½ ч. ч. черни маслини, нарязан
- 250 г чери или обикновени домати
- за заливката:
- ¼ ч. ч. олио
- 1 с. л. оцет
- 1 домат от консерва, обелен и наряза на ситно
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- ½ ч. л. захар
- ½ люта чушка, нарязана на ситно
- 2 с. л. нарязан пресен джоджен
Начин на приготвяне
- 1.
каймата се смесва с лука, чесъна, червения пипер, кимиона, доматеното пюре, кашкавала, трохите от хляба, белтъка и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Обърква се добре и се прави на малки кюфтенца.
- 2.
В тиган с незалепващо покритие се слага да се загрее мазнината и кюфтенцата се пържат на части, докато се зачервят от всички страни.
- 3.
В купа се смесват отцеденият боб, доматите, маслините и кюфтенцата.
- 4.
Приготвя се заливката, като всички съставки се разбъркват добре. Салатата се залива и поднася.