Начало За нас Реклама Контакти

Топла салата с боб, маслини и кюфтенца

Снимка за Топла салата с боб, маслини и кюфтенца
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Едно вдъхновяващо кулинарно превъплъщение на кюфтетата, поднесени с апетитна зимна салата. Нестандартно съчетание между маслини, кашкавал и фасул, с което да разнообразите менюто си през този сезон.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г телешка кайма
  • 1 глава лук, наряза на ситно
  • 1 пресована скилидка чесън
  • ½ ч. л. лютив червен пипер
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука, разтворен в 1 с. л. топла вода
  • 2 ч. л. кимион
  • 2 с. л. доматено пюре
  • ½ ч. л. настърган кашкавал
  • 1 филия бял хляб без кора
  • 1 белтък
  • 1 с. л. олио
  • 800 г предварително сварен боб или от консерва
  • ½ ч. ч. черни маслини, нарязан
  • 250 г чери или обикновени домати
  • за заливката:
  • ¼ ч. ч. олио
  • 1 с. л. оцет
  • 1 домат от консерва, обелен и наряза на ситно
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • ½ ч. л. захар
  • ½ люта чушка, нарязана на ситно
  • 2 с. л. нарязан пресен джоджен

Начин на приготвяне

  1. 1.

    каймата се смесва с лука, чесъна, червения пипер, кимиона, доматеното пюре, кашкавала, трохите от хляба, белтъка и MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука. Обърква се добре и се прави на малки кюфтенца.

  2. 2.

    В тиган с незалепващо покритие се слага да се загрее мазнината и кюфтенцата се пържат на части, докато се зачервят от всички страни.

  3. 3.

    В купа се смесват отцеденият боб, доматите, маслините и кюфтенцата.

  4. 4.

    Приготвя се заливката, като всички съставки се разбъркват добре. Салатата се залива и поднася.


Галерия
Ян. 2008
Още подобни рецепти
Коментари