Начало За нас Реклама Контакти

Топла оризова салата

Снимка за Топла оризова салата
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. зехтин
  • 3 с. л. оцет
  • 3 с. л. портокалов сок
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 2 стръка целина, нарязани на ситно
  • 1 ч.ч. нарязани гъби
  • 2 тиквички, нарязани на кръгчета
  • 1 ч. ч. замразен грах
  • 1 ч. ч. консервиран артишок или 3-4 сушени домата в олио, по желание
  • 1 ч. ч. готов дългозърнест ориз
  • ½ ч. ч. сварен див ориз, по желание
  • 2 настъргани моркова
  • 8 маслини, нарязани на четвъртини

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В тиган се слагат зехтинът, портокаловият сок, оцетът и чесънът и се оставят да врат 1 мин.

  2. 2.

    Прибавят се целината, тиквичките, гъбите и грахът и се разбъркват 3 мин. на силен огън. Добавят се артишокът или нарязаните сушени домати, двата вида ориз, морковите и маслините.

  3. 3.

    Посолява се и се разбърква още 4-5 мин. на огъня.

Салатата се сервира гореща и е идеална гарнитура със средиземноморски вкус към печено месо.

Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари