Топла оризова салата
35
Време за приготвяне: 35 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. зехтин
- 3 с. л. оцет
- 3 с. л. портокалов сок
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 2 стръка целина, нарязани на ситно
- 1 ч.ч. нарязани гъби
- 2 тиквички, нарязани на кръгчета
- 1 ч. ч. замразен грах
- 1 ч. ч. консервиран артишок или 3-4 сушени домата в олио, по желание
- 1 ч. ч. готов дългозърнест ориз
- ½ ч. ч. сварен див ориз, по желание
- 2 настъргани моркова
- 8 маслини, нарязани на четвъртини
Начин на приготвяне
- 1.
В тиган се слагат зехтинът, портокаловият сок, оцетът и чесънът и се оставят да врат 1 мин.
- 2.
Прибавят се целината, тиквичките, гъбите и грахът и се разбъркват 3 мин. на силен огън. Добавят се артишокът или нарязаните сушени домати, двата вида ориз, морковите и маслините.
- 3.
Посолява се и се разбърква още 4-5 мин. на огъня.
Салатата се сервира гореща и е идеална гарнитура със средиземноморски вкус към печено месо.
Септ. 2007
Още подобни рецепти
Коментари