Toad in the hole
Както сигурно вече сте разбрали, в това класическо британско ястие няма крастави жаби (toads), а само апетитни наденички е йоркширски пудинг.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- ⅔ ч. ч. брашно
- 1 ч. л. морска сол, смляна
- 250 мл прясно мляко
- 2 яйца
- 1 с. л. олио
- 4 сурови свински наденици
- 200 г чери доматчета
- 1 с. л. масло
-
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се пресява и се разбърква със солта. Яйцата се разбиват с млякото и се прибавят към брашното. Разбърква се кратко, докато сместа стане хомогенна. Оставя се да почине на стайна температура 40 мин.
- 2.
Олиото се загрява и в него се изпържва от всички страни наденицата. Накрая се добавят доматчетата и се разбъркват да няколко секунди.
- 3.
Фурната се загрява до 200 °С. Слага се тавичка и тя се загрява 10 мин. във фурната. Слагат се маслото и мазнината от изпържването на наденичките. Слагат се наденичките и доматчетата. Заливат се с яйчната смес. Слагат се да се пекат 20 мин. в долната част на фурната. Тавичката се премества в горната част на фурната и се пече още 10 - 15 мин., докато повърхността се зачерви и бухне. Поръсва се с магданоз и се сервира.