Тиквички с песто и рикота
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Свежите италиански кулинарни идеи като пестото и сушените домати са чудесни за леки и възбуждащи апетита предястия като тези вкусни рулца.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 3 тиквички, нарязани на тънки дълги резени
- 200 г крем-сирене
- 100 г прошуто или бекон, нарязани на фини резени
- 4 с. л. песто
-
3-4 сушени домата, мариновани в олио
Начин на приготвяне
- 1.
Тиквичките се намазват със зехтин и се изпичат от двете страни в загрят грил или грил-тиган.
- 2.
Ако се използва бекон, също се запича в грил-тигана от двете страни, докато се зачерви.
- 3.
Рикотата се разбърква с 2 с. л. от пестото и нарязаните сушени домати. Посолява се на вкус.
- 4.
Резен тиквичка се покрива с резен прошуто, отгоре се слага още един резен тиквичка, намазва се с пастата от рикота и се завиват на рулца.
- 5.
Сервират се с останалото песто и запечен хляб.
Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари