Тиквички по римски
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г тиквички
- 1 с. л. зехтин
- 50 г бекон, нарязан на ситно
- 1 глава лук, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, нарязан на ситно
- 500 г домати, обелени и нарязани на ситно
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука
- 1 с. л. пресен риган или 1 ч.л. сушен босилек
- 4-5 с. л. нарязани свежи подправки (магданоз, копър, розмарин или др.)
- 4 с. л. настърган пармезан или кашкавал
- 6 с. л. заквасена сметана
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Зехтинът се загрява и в него се запържва беконът. Прибавят се лукът и чесънът. Разбъркват се 3-4 мин. на средно силен огън.
- 2.
Слагат се доматите и риганът. Сосът се оставя леко да се сгъсти. Пет минути преди да го свалите от огъня, се добавя 1/2 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус 10 зеленчука.
- 3.
Всяка тиквичка се срязва на две по дължина и леко се поръсва с MAGGI Вълшебен вкус 10 Зеленчука.
- 4.
Смесват се сметаната, зелените подправки, пармезанът и брашното.
- 5.
В тавичка за печене се слага сосът, върху него се подреждат тиквичките и се намазват със сметановата смес. Ястието се пече на 220°С около 20 мин., или докато тиквичките станат крехки. Сервират се с пресен хляб и салата.
Галерия
Юли 2007
Още подобни рецепти
Коментари