Тиквени сладки
Ароматният съюз между канела, джинджифил, карамфил и портокалова кора превръща тези нежни рохкави сладки с тиква в изискана, но лесно постижима глезотия за членовете на семейството ни от всички възрасти.
СъставНеобходими продукти за 40 броя
- 125 г масло
- 1 ч. ч. захар на фини кристали
- 1 яйце
- 1 ч. ч. печена пасирана тиква
- 2½ ч. ч. брашно
- 2 с. л. царевично брашно
- 2 ч. л. бакпулвер
- 1 ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч. ч. стафиди
- ½ ч. ч. орехи, нарязани
- 1 ч. л. канела
- ⅓ ч. л. смлян карамфил
- ⅓ ч. л. смлян бахар
- ⅓ ч. л. смлян джинджифил
- 1 ч. л. настъргана портокалова кора
- за глазурата:
- 1 ч. ч. пудра захар
- 2 ч. л. прясно мляко
- 2 ч. л. глюкоза
- 1 щипка настъргана портокалова кора
-
оранжева сладкарска боя
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се разбива на крем със захарта. Добавят се яйцето и тиквата.
- 2.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и содата. Разбърква се с царевичното брашно, подправките, стафидите и орехите. Смесват се тиквената и брашнената смес.
- 3.
Върху хартия за печене с лъжица се сипват купчинки от сместа и се пекат 10 - 12 мин. на 190˚ С. Охлаждат се върху решетка.
- 4.
За глазурата всички продукти се смесват добре в купа и сместа се оцветява с боята. Сладките се топват и се оставят да се отцедят върху решетка.