Начало За нас Реклама Контакти

Телешко в уок

Снимка за Телешко в уок
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Уокът е изключително подходящ за приготвяне на бързи ястия, защото температурата, до която се загрява, е много висока. Затова за готвенето се използват растителни мазнини с висока точка на димене - фъстъчено или светло сусамово олио. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. фъстъчено олио
  • 450 г телешко филе или стек, нарязано на тънки ивици
  • 1 глава червен лук, разрязана на 8
  • 2 глави чесън, обелени и разделени на скилидки
  • 100 г нарязани моркови
  • 150 г гъби, нарязани на четвъртинки
  • ½ с. л. червен пипер
  • 100 мл лек соев сос

Начин на приготвяне

  • 1.

    Олиото се загрява в уок и когато е добре сгорещено, се запържва телешкото на две или три части за 2-3 мин., докато покафенее. Изважда се от тигана и се оставя настрана.

  • 2.

    Сипват се лукът, чесънът и морковите в уока и запържват 6-7 мин.

  • 3.

    Добавят се гъбите, запържват се 2-3 мин., поръсват се с червения пипер.

  • 4.

    Зеленчуците се поливат със соевия сос, връща се обратно телешкото в тигана и всичко се оставя на огъня за 1-2 минути.

  • 5.

    Сервира се веднага със задушени картофи.


Подходящи типове вина
Септ. 2013
Още подобни рецепти
Коментари