Начало За нас Реклама Контакти

Телешко в тай стил

Снимка за Телешко в тай стил
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Телешките стекове не са популярни в тайландската кухня, но въпреки това индокитайските вкусове и аромати чудесно подхождат на крехко сготвеното месо.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 700 г телешко контрафиле
  2. 3 с. л. фъстъчено олио
  3.  сол на вкус
  4. за соса:
  5. 1 малка зелена люта чушка, ситно нарязана без семките
  6. 2 скилидки чесън
  7. 1 с. л. джинджифил, ситно нарязан
  8.  сокът от 1 лайм
  9. 3 с. л. светъл соев сос
  10. 2 с. л. фъстъчено олио
  11. 2 ч. л. светлокафява захар
  12. ½ ч. ч. ситно нарязан пресен кориандър или магданоз
  13. ½ ч. ч. ситно нарязани листа мента
  14. за сервиране:
  15. 1 манго
  16. 1 краставица
  17. 1 червена люта чушка
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на стекове с дебелина 1,5 см. Посоляват се и се намазват с олиото.

  2. 2.

    Грил-тиган се загрява на умерен огън, без да пуши. Стековете се изпичат по 3 мин. от всяка страна. Трябва да останат средно изпечени. По време на печенето се притискат с шпатула, за да останат плоски. Оставят се да починат 5 мин.

  3. 3.

    Всички продукти за соса без зелените подправки се пасират заедно. Добавят се кориандърът и ментата.

  4. 4.

    Месото се нарязва на много тънки ивички и се разбърква с половината от соса.

  5. 5.

    Поднася се с останалия сос и нарязаните манго, краставица и червена люта чушка.
     


Подходящи типове вина
Апр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари