Начало За нас Реклама Контакти

Телешко в патладжани

Снимка за Телешко в патладжани
120
Време за приготвяне: 120 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Моравите зеленчуци винаги са добре дошли в домашните кухни. А във вашата може да напълните патладжаните с крехко и уханно телешко.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  1. 800 г млечно телешко или телешка плешка, нарязана на малки кубчета
  2. 3 с. л. зехтин
  3. 2 глави лук, ситно нарязани
  4. 2 скилидки чесън, пресовани
  5. 3 домата, нарязани на кубчета
  6. ½ ч. л. смлян черен пипер
  7. ⅓ ч. л. кимион
  8. ⅓ ч. л. смлян кориандър
  9. 1 щипка канела
  10. 2 щипки бахар
  11. ½ ч. л. червен пипер
  12. ½ ч. л. лют червен пипер
  13. 1 кубче MAGGI® бульон Телешки ребърца
  14. 300 мл вода
  15. 3 патладжана
  16. 100 мл олио за пържене
  17. 1 скилидка чесън за патладжаните
  18. 2-3 с. л. маслини, ситно нарязани, по желание
  19. 1 червена чушка, нарязана на кръгчета
  20. 3-4 чери домата, по желание
  21. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    За пълнежа в загретия зехтин се слагат лукът и чесънът  и се разбъркват. Слага се месото и се разбърква на силен огън 10 мин. Добавят се доматите и подправките. Налива се водата, натрошава се кубчето MAGGI® бульон Телешки ребърца и се оставя да къкри 60 - 90 мин., докато омекне месото. Капакът на съда се отваря, огънят се засилва и ястието се оставя да се сгъсти, като се разбърква от време на време.

  2. 2.

    Патладжаните се срязват наполовина и се издълбават. Слагат се в съд със солена вода заедно с издълбаната вътрешност за 15 мин., измиват се и се подсушават. Половинките се намазват с олиото и се слагат да се пекат в тава във фурна, загрята на 220˚ С, докато леко се зачервят.

  3. 3.

    Вътрешността на патладжаните се подсушава и се слага в загрят тиган с 1 с. л. олио да се зачерви. Добавят се чесънът и маслините, разбъркват се няколко секунди и се отстраняват от огъня. Прибавят се към сгъстената смес от телешко месо, заедно с чушката, чери доматите и ситно нарязания магданоз.

  4. 4.

    Патладжаните се напълват. Пекат се 10 мин. на 220˚ С.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2013
Още подобни рецепти
Коментари